Singapore

Australia

Philipines

ShaShinKi.com - Malaysia's Online Camera Shop!

Followers

Friday, December 17, 2010

Updating via hellotx

Updating via hellotxt.com
READ MORE- Updating via hellotx

Sunday, December 12, 2010

Putera30 PhotoGrapher And Designer: PERCUTIANKU KE DESTINASI PERANGINAN KELANTAN DAN T...


Khamis, 9hb Disember 2010 - Bukit Kluang, Besut, Terangganu adalah satu tempat peranginan yang patut anda kunjungi, terdapat pelbagai habitat semula jadi yang cukup indah jika anda berkunjung kesana. Percutian saya bersama keluarga kesana memang berbaloi walaupun penat tak tahu nak cakap.. maklumlah dari utara ke timur, tentulah merasa sedikit tekanan jika bercuti disana. Walauapapun aku harap kauorang takkan lepaskan peluang untuk berkunjung di Bukit Kluang, Besut ini kerana terdapat Gua semulajadi yang terbentuk daripada hakisan ombak. Ternyata bagi photographer anda mungkin akan merasa cabarannya.

 



Jom bercuti disana bagi menghilangkan segala tekanan yang selama ini ada pendamkan. Cuti-Cuti Malaysia patut menonjolkan segala apa yang terukir dan tercipta di Pantai Bukit Kluang, Terangganu. Kerana ia adalah satu destinasi perlancongan yang paling best yang pernah aku lawati. Sekian Terima Kasih..


* Tak Larat nak tulis sebab letih... idea takde nak tengok banyak gambar klik KAT SINI

READ MORE- Putera30 PhotoGrapher And Designer: PERCUTIANKU KE DESTINASI PERANGINAN KELANTAN DAN T...

Friday, December 3, 2010

Putera30 PhotoGrapher And Designer: New Zealand here I come! Awesome adventure awaits!...

New Zealand here I come! Awesome adventure awaits! Book your tickets now starting from RM199!


Social Sharing RM 1,400.00 left to be rewarded

RM 0.20 per unique click

AirAsiaX New Zealand

Planning your holidays ahead? Starting from only RM199, AirAsiaX is now offering direct flights to Chirstchurch New Zealand! Hurry! Share this exciting adventure!

READ MORE- Putera30 PhotoGrapher And Designer: New Zealand here I come! Awesome adventure awaits!...

Friday, November 26, 2010

| Hasil Seni Kait Ariena |: The Crochet Designer - | Koleksi Crochet Ariena |

Semua ini adalah hasil seni kait ariena. Sebarang hakcipta adalah terpelihara. Anda dilarang sama sekali mencetak, mengedit, mengopy atau apa sahaja bentuk untuk kegunaan peribadi atau komersil. Segala pertanyaan sila hubungi alamat yang tertera diatas.

 




READ MORE- | Hasil Seni Kait Ariena |: The Crochet Designer - | Koleksi Crochet Ariena |

Sunday, November 21, 2010

Putera30 PhotoGrapher And Designer: KISAH ANAKKU - | RAGAM DAN KARENAH ANAK |

Gambar2 dibawah ini menunjukkan betapa kelakarnya anak aku. mula2 aku tengok dia asyik bermain dengan buku ABC dia.. aku pun biarkanlah aje dia memerhati buku untuk sesi pembelajaran dia. Apabila aku asyik bermain dengan FACEBOOK aku pun toleh memerhati gelagatnya. aku heran kenapalah dia duduk tertiarap diatas simen yang tak berlapik tu.. rupa-rupanya.. dia TIDURRRRRRRRRRRRRRRRRRR !!!! kuang kuang kuang


10/11/2010

aku ingat dia buat aper lah time ne,,,,,next pic seterusnya,,,,



10/11/2010

kuang3.....tidur sudah walahal baru jew aku tengok dia duk main2 dengan buku yang d koyak kan nya tu,,,,



10/11/2010

aku apew lagi ambik loo gambonya,,,huuuhuh,,,,,baru aku angkat dia huhuhuhuuh,,,,,nasib lah icha oooooiiiii...


READ MORE- Putera30 PhotoGrapher And Designer: KISAH ANAKKU - | RAGAM DAN KARENAH ANAK |

Sunday, November 7, 2010

Putera30 PhotoGrapher And Designer: Karnival Jalur Lebar 1Malaysia anjuran Kementerian...

Karnival Jalur Lebar 1Malaysia 

anjuran Kementerian Penerangan Komunikasi & Kebudayaan (KPKK)


Jom meriahkan Karnival Jalur Lebar 1Malaysia dengan pelbagai aktiviti menarik yang menanti anda! TM, sebagai Pembekal Rasmi Perkhidmatan Jalur Lebar akan turut mengadakan promosi pakej jalur lebar yang menarik di karnival ini. Sila rujuk jadual berikut untuk lokasi karnival dan layari www.broadband.my untuk makluman lanjut:-


Tarikh

Lokasi

Masa

6 - 7 November 2010

Padang Merdeka, Kota Kinabalu, Sabah

10 pagi -
7 petang

12 - 13 November 2010

Pulau Warisan, Kuala Terengganu, Terengganu



1Malaysia
Broadband Carnival organized by Ministry of Information
  Communication & Culture (KPKK)


Join the fun! 1Malaysia Broadband Carnival will be coming your way with loads of exciting activities. TM, as the Official Broadband Provider will also be promoting attractive broadband packages at the carnival. Check out the location and log on to www.broadband.my for more info:-


Date

Location

Time

6 - 7 November 2010

Padang Merdeka, Kota Kinabalu, Sabah

10 a.m. - 7 p.m    

12 - 13 November 2010

Pulau Warisan, Kuala Terengganu, Terengganu

READ MORE- Putera30 PhotoGrapher And Designer: Karnival Jalur Lebar 1Malaysia anjuran Kementerian...

Thursday, November 4, 2010

| Hasil Seni Kait Ariena |: Hasil Kait Ariena - | Uncang Syiling | Uncang Pelb...

Dibawah ini menunjukkan seni kait ariena moden iaitu uncang pelbagai guna atau uncang syiling. Bagi mereka yang meminati hasil kait moden inilah peluang untuk memiliki uncang yang sungguh cantik dan menarik. Cepat selagi stok masih ada...




Harga : RM 30 Shj

KINI HANYA RM 15 SHJ

| Promosi Sah Sehingga Bulan Jan 2011 |


* Harga tertakluk kepada saiz dan pilihan warna dan corak pada uncang tersebut.

READ MORE- | Hasil Seni Kait Ariena |: Hasil Kait Ariena - | Uncang Syiling | Uncang Pelb...

| Hasil Seni Kait Ariena |: Hasil Kait Ariena - | Ubahsuai Selipar Anak Anda |...

Lihat betapa cantik dan hebatnya apabila mengubahsuai kasut / selipar anak menjadi sedemikian. Dengan menggunakan seni kait ( Crochet Design ), anda boleh mengubahsuai kasut mahupun selipar anak anda menjadi lebih cantik dan menarik. Lihatlah hasil dibawah ini dan ia disatukan dengan headband supaya menjadi lebih serasi dan anggun pada anak anda.



Harga : RM 60 Shj

KINI HANYA RM 30 SHJ

| Promosi Sah Sehingga Bulan Disember |


* Harga tertakluk kepada harga kasut/selipar.

READ MORE- | Hasil Seni Kait Ariena |: Hasil Kait Ariena - | Ubahsuai Selipar Anak Anda |...

Wednesday, November 3, 2010

| Hasil Seni Kait Ariena |: Ariena Crochet | Promosi Deepavali |

Cepat Selagi Stok Masih Ada. Bagi Mereka yang sentiasa menyokong kami diucapkan ribuan terima kasih dan inilah khas buat mereka yang inginkan pembaharuan didalam seni kait.


 

READ MORE- | Hasil Seni Kait Ariena |: Ariena Crochet | Promosi Deepavali |

| Hasil Seni Kait Ariena |: Ariena Crochet | Promosi Deepavali |

Cepat Selagi Stok Masih Ada. Bagi Mereka yang sentiasa menyokong kami diucapkan ribuan terima kasih dan inilah khas buat mereka yang inginkan pembaharuan didalam seni kait.


 

READ MORE- | Hasil Seni Kait Ariena |: Ariena Crochet | Promosi Deepavali |

Tuesday, November 2, 2010

| Hasil Seni Kait Ariena |: Hasil Kait Ariena - | Beg Pelbagai Guna |

Beg Pelbagai guna ini sangat sesuai digunakan untuk mereka yang memerlukan. Ia boleh digunakan sebagai Beg Syiling, Beg Pensil/Pen, Beg menyimpan barang kemas dan sebagainya. Ia sangat mudah dan amat sesuai digunakan bagi mereka yang inginkan kelainan dalam diri mereka.


 





Harga : RM 40 Shj
KINI HANYA RM 20 SHJ
| Promosi Sah Sehingga Bulan Disember |

READ MORE- | Hasil Seni Kait Ariena |: Hasil Kait Ariena - | Beg Pelbagai Guna |

Monday, November 1, 2010

Putera30 PhotoGrapher And Designer: STREAMYX - MENGAPA KAU SUKA BUAT AKU MARAH ?

Perbualan telefon dengan Customer Care


Wahai TM ( Streamyx )...


Semenjak dua tiga menjak nie, aku rasa ada banyak perubahan berlaku pada STREAMYX aku, dulu capaian internet aku sungguh baik dari apa yang aku inginkan. Aku adalah pengguna 1Mb. Capaian Internet aku pada kelajuan Upload lebih daripada 450mbps dan kelajuan download aku lebih daripada 1.80mbps. Ia amat memukau aku untuk membuat kerja serta melihat movie dengan tanpa sekatan. Ini Buktinya :-

Bukti Speed Yang Aku Uji Pada 01/08/2010

Yang nie Link Yang pernah aku buat untuk memuji Kelajuan Internet Ciptaan STREAMYX (TM) - CLICK HERE.


Tapi kini aku rasakan ia amat buruk... ternyata amat buruk sekali. Kelajuan internet aku semakin hari semakin teruk. Apabila aku check speed ia turun mendadak. Kadangkala Upload dibawah 300mbps dan download 1.5mbps. Adakah Patut jadik macam tu ??? Nie Bukti Aku Tunjuk Kat Korang

Bukti Speed yang Aku Uji Pada 29/10/2010

Malah ia kadangkala membuatkan aku rasa macam nak terminated je akaun streamyx nie dan bertukar kepada apa yang dapat memuaskan hati aku, tapi aku masih lagi mempunyai kesetiaan tahap Gaban terhadap TM ( Streamyx ). Jadi kepada mereka yang mempunyai kuasa atau kuasa ditangan mereka. Cepat2lah bertindak sebelum pelanggan anda beralih ke servis lain. Aku masih lagi ingin melihat orang kuat TM berusaha menangani masalah ini. Kerana hati aku masih terpaut dengan STREAMYX... Jom Streamyx.. Jom Lajukan Internet Speed, supaya customer tak komplen... Sekian Terima Kasih


Salam 1 Malaysia... 


READ MORE- Putera30 PhotoGrapher And Designer: STREAMYX - MENGAPA KAU SUKA BUAT AKU MARAH ?

Monday, August 30, 2010

Keindahan Ciptaan Tuhan - World Amazing Picture

READ MORE- Keindahan Ciptaan Tuhan - World Amazing Picture

Saturday, August 28, 2010

Kena bakar hidup2.... Ngeri giler... - 18SG

Kenapa semakin lama semakin wujud kekejaman manusia sebegini...Bagi mereka yang tak sanggup melihatnya jangan tengok...ia pasti akan mengugat kedudukan anda sebagai seorang manusia yang berperikemanusiaan.. Jadi mohonlah pada Allah S.W.T agar mereka semua ini dilaknat selaknatnya... AMIN

READ MORE- Kena bakar hidup2.... Ngeri giler... - 18SG

Friday, August 20, 2010

Program terbaru dan Pertama di Malaysia! - LOGINWANG

Program terbaru dan Pertama di Malaysia!
 Hanya dengan login sahaja boleh dapat wang. Daftar Percuma.
Hadiah menarik lagi. Ada iPhone, DELL Laptop, Vivaz Sony Ericsson.
Jadi yang terawal. Saya telah berdaftar di sini


READ MORE- Program terbaru dan Pertama di Malaysia! - LOGINWANG

Wednesday, August 4, 2010

Teknik Mengabungkan Gambar

Pada tutorial Photoshop kali ini akan saya bahas tentang cara menggabung gambar. Penggabungan gambar yang dimaksud di sini adalah gambar yang nampak melebur satu sama lain di salah satu sisinya.

Ada beberapa cara / tehnik dalam Photoshop yang bisa digunakan untuk membuat efek penggabungan seperti ini. Misalnya seperti saat menggunakan photomerge, atau feather. Yang akan saya bahas dalam tutorial ini adalah yang menggunakan layer mask.
Langkah penggabungan gambar dengan layer mask

Langkah 1
Bukalah sebuah gambar dengan Photoshop (File > Open).

Langkah 2
Pastikan bahwa merupakan sebuah layer yang tidak terkunci (bukan layer Background). Misalnya seperti pada gambar dibawah ini.
Gambar posisi palet layerLihat pada palet layer, jika di sebelah kanan dari nama layer nampak gambar gembok / kunci, berarti layer itu dalam kondisi terkunci (biasanya selalu ada pada layer background).
Gambar background photoshopUntuk menghilangkan gambar kunci tersebut, caranya dengan melakukan klik 2 kali pada nama layernya. Kemudian klik OK pada kotak dialog yang muncul. Secara default, nama layernya akan berubah menjadi layer 0 (bisa juga namanya Anda ganti sendiri).
Tutorial menggabung gambar 1Langkah 3
Kita akan membuat penggabungan gambar, maka pastikan dalam file yang sedang Anda kerjakan ada dua buah layer gambar. Jika baru ada satu gambar? Ya buka dulu gambar lain, kemudian masukkan ke file yang kita kerjakan dengan move tool.
 
Langkah 4
Pilih layer yang posisinya di atas, kemudian klik icon Add Layer Mask ( letaknya di sebelah bawah pada palet layer).
Tutorial menggabung gambar 2Langkah 5
Pilih Gradient tool di toolbox Photoshop. Kemudian di Option bar, pilih warna gradasi hitam putih.
Tutorial menggabung gambar 3Langkah 6
Klik dan geser pointer gradient tool tadi pada gambar Anda. Jika hasilnya kurang sesuai, ulangi lagi langkah klik dan gesernya. Tidak perlu di-undo dulu, karena langkah pembuatan warna gradasi ini akan langsung menimpa langkah sebelumnya.
Tutorial menggabung gambar 4Mudah kan. Variasikan juga dengan arah gradasi yang berlawanan. Jika tadi membuat gradasi dari kiri ke kanan, coba sekarang dari kanan ke kiri. Hasilnya adalah bentuk transparan yang berbeda. Kenapa bisa begitu? Coba baca prinsip penggunaan layer mask pada artikel tutorial yang ini.

Tutorial menggabung gambar 5Pada option bar, selain gradasi mode Linear, ada juga bentuk Radial, Angle, Reflected, dan Diamond. Bentuk-bentuk ini bisa digunakan untuk membuat variasi gradasi yang lainnya.
READ MORE- Teknik Mengabungkan Gambar

Monday, July 19, 2010

Putera30 PhotoGrapher And Designer: PAKEJ STREAMYX 1 MALAYSIA - LOW PRICE

Putera30 PhotoGrapher And Designer: PAKEJ STREAMYX 1 MALAYSIA - LOW PRICE: "Dengan melanggan pakej streamyx jalur lebar 1 malaysia ini anda akan menikmati jalur lebar di seluruh Malaysia ( STREAMYX ZONE ) terdapat l..."
READ MORE- Putera30 PhotoGrapher And Designer: PAKEJ STREAMYX 1 MALAYSIA - LOW PRICE

Friday, July 9, 2010

Tasha Idola Kecil 2 - Berdua

READ MORE- Tasha Idola Kecil 2 - Berdua

Azzam Idola Kecil 2 - Azura2.flv

READ MORE- Azzam Idola Kecil 2 - Azura2.flv

Monday, May 10, 2010

Bilalah Mampu Aku Guna - DSLR GADJET


 
Nikon D90 SLR Digital Camera Kit Set (12.3MP, DX Format, 3" LCD, Live View, Video, 4.5fps) with Nikon AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR Lens

Bilalah mampu aku miliki Camera DSLR Nikon D90 ini, ramai yang inginkan kerana spesifikasinya yang hebat. Ramai jurugambar profesional sudah memilikinya... Kumpul Duit Dulu lah... 
READ MORE- Bilalah Mampu Aku Guna - DSLR GADJET

Friday, April 30, 2010

Promotional Package at www.putera3030.com

 

Bernikah dan Bersanding – Sticky Album
Solemnization and Reception (only)
2 event in the same week
2 Exclusive sticky album consist of 40 pages
with Front and back cover design
240 4R prints with full complete editing
Unlimited pictures taken for all events
Unlimited digital shots
DVD compilation of all pictures taken
DVD picture music video
1 photographer covering the full events
2 8R print fully edited
1 8R Crystal Frame
1 16R Potrait with Goldframe

RM2299


Bernikah dan Bersanding – 1 Custom storyboard Album, 1 Sticky Album

Solemnization and Reception (only)
2 event in the same week
1 custom storyboard album 8×12 with 22 page
Exclusive Design Front and back page for your event
1 Exclusive sticky album consist of 40 pages
with Front and back cover design
120 4R prints with full complete editing
Unlimited pictures taken for all events
Unlimited digital shots
DVD compilation of all pictures taken
DVD picture music video
1 photographer covering the full events
2 8R print fully edited
1 8R Crystal Frame
1 16R Potrait with Goldframe

RM2599

Bernikah dan Bersanding – 2 Custom storyboard Album

Solemnization and Reception (only)
2 event in the same week
2 custom storyboard album 8×12 with 22 page
Exclusive Design Front and back page for your event
Unlimited pictures taken for all events
Unlimited digital shots
DVD compilation of all pictures taken
DVD picture music video
1 photographer covering the full events
2 8R print fully edited
1 8R Crystal Frame
1 16R Potrait with Goldframe

RM2899

Summary of packages available
Single event package ( Bertunang ) Single Album

Sticky Album                                           RM577
Custom Album                                        RM877



Single event package ( Nikah or Sanding) Single Album
Sticky Album                                            RM877
Custom Album                                         RM1099



Double event package ( Nikah and Sanding) with Double album
2 sticky                                                    RM1599
1 sticky, 1 custom album                         RM1799
2 Custom album                                      RM2299


Double event package ( Nikah and Sanding) with single album
1 sticky                                                    RM1099
1 Custom album                                      RM1299



Triple event package ( Nikah , Sanding and Bertandang) with triple album
3 sticky album                                         RM2099
2 sticky, 1 Custom                                   RM2299
2 Custom, 1 sticky                                   RM2599
3 custom album                                       RM2799




Additional services

BE DIFFERENT! Add more pages to your custom album
RM300 for 6 more pages, total 28 pages ( Free upgrade to 10*12)
RM500 for 10 more pages, total 30 pages ( Free upgrade to 10*12)
RM700 for 20 more pages, total 30 pages ( Free upgrade to 10*12)


Or, Change your album size
Custom Storyboard Album
10×12    RM120  ( for a limited time only)
12×12    RM200  ( for a limited time only)
12×15    RM300  ( for a limited time only)
15×12    RM350  ( for a limited time only)
10×12    RM120  ( for a limited time only)


Exclusive sticky album with 220 4R Prints
14×15    RM350
READ MORE- Promotional Package at www.putera3030.com

Saturday, April 24, 2010

BN VS PKR - WHO MUST WIN - PLEASE VOTE

Agak-agak kauorang semua.. siapa yang menang? macam2 aku dengar.. fitnah sana..fitnah sini...kadangkala bila fikir balik lebih baik diam dari berkata-kata.. tapi aku nak jugak tahu dalam geng-geng blogger nie ramai mana yang sokong BN ramai mana yang sokong PKR
READ MORE- BN VS PKR - WHO MUST WIN - PLEASE VOTE

The Descent 2


The Descent 2- Horizontal
If you’re into supernatural movie for a thrill, then look no further as The Descent 2 will descend upon us on the big screens this May 2010!
Synopsis
The sequel will continue the story of Sarah, who as the only survivor of an all-female caving expedition gone horrifically wrong, suffers severe psychological trauma. Unable to speak, she accompanies a rescue team back to the cave, but events once again take a sinister turn.
THE DESCENT 2 picks up immediately after the events depicted in THE DESCENT.
Emerging from the cave system alone, distraught and covered in the blood of her missing companions, Sarah is incoherent and half-wild with fear. Sceptical about her account of events and convinced Sarah’s psychosis hides far darker secrets, Sheriff Vaines (Gavan O’Herlihy) doesn’t waste time. Along with his partner Rios (Krysten Cummings), and their cave rescue team Dan (Douglas Hodge), Greg (Joshua Dallas), and Cath (Anna Skellern), Vaines forces Sarah back into the caves to help the rescuers find her friends.
Check out the trailer of The Descent 2 below;

Courtesy of Buena Vista Columbia Tristar Sdn Bhd, 100 Nuffnangers and their guests will be able to watch The Descent 2 two days before its release date! Details of the screenings as follows;
The Descent 2
Date : 18 May (Tuesday)
Time : 9:30PM
Venue : Cathay Cineplex e@Curve

To win yourself a pair of invitations to watch The Descent 2 on 18 May, just leave a comment in this blog post telling us what would you be afraid to find in a deep dark cave. 100 most creative comments will win a pair of invites to the Premiere Screening of The Descent 2.
Be sure to comment only after logging into your Nuffnang account so we can identify you accurately. ;)
Hurry and comment now!
Invites will be sent out on 14 May 2010 and will require a confirmation email from invited bloggers. Should an invited blogger not confirm their attendance, the invite will be passed to other bloggers in line.

Source: Putera30 PhotoGrapher And Designer

READ MORE- The Descent 2

Friday, April 23, 2010

Nie Baru Penyanyi Hebat - Cubalah Tengok Sendiri

Lin Yu Chun from Taiwan Sings Whitney Houston's "I Will Always Love You" on Super Star Avenue for $1,000,000. It is a game show similar to America's Got Talent or American Idol. Could he be the next Susan Boyle

Source: Putera30 PhotoGrapher And Designer

READ MORE- Nie Baru Penyanyi Hebat - Cubalah Tengok Sendiri

kari budak masak merah - Manusia Semakin Kejam


kenapalah manusia sekarang semakin bodoh dan kejam. Tidakkah mereka ini mempunyai hati perut yang baik... kenapalah manusia ini dilahirkan dimuka bumi Allah... Dunia dah Akhir Zaman, marilah sama-sama kita berdoa agar kita diselamatkan dari melakukkan perkara2 yang sebegini...


READ MORE- kari budak masak merah - Manusia Semakin Kejam

Wednesday, April 21, 2010

Berita Sedih lagi -Perginya seorang seniman


Al Fatihah
dan Salam Takziah buat keluarga Allahyarham Shamsudin (DIN Glamer).

Dengan dukacitanya dimaklumkan , baru sebentar tadi saya menerima berita daripada Abg Man ,

memaklumkan yang seniman serba boleh, penyair , pelakon, penyanyi, aktivis sastera dan Dj yang tidak asing di Perak dan di Malaysia iaitu sdr Shamsudin Atau lebih dikenali sebagai Abg Din Glamer telah kembali ke rahmatullah pada pukul 06.30 pagi - 20 April 2010 (Selasa) .

Sebelum ini beliau dirawat di Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh berakibat daripada sakit buah pinggang.

Beliau juga seorang anggota Polis Diraja Malaysia yang sungguh berdidikasi, berdisiplin tinggi dan mudah didampingi oleh sesiapa sahaja tidak kira agama, keturunan mahupun bangsa .

Marilah sama kita mendoakan agar roh beliau dicucuri rahmat
Al-Fatihah.


Source: Putera30 PhotoGrapher And Designer

READ MORE- Berita Sedih lagi -Perginya seorang seniman
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...